چاپ     ارسال به دوست

همکاری پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و پژوهشگاه فلز چین

                                        

در راستای تقویت همکارهای بین المللی آقای دکتر مظفر شاکری عضو هیأت علمی پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران موفق به دریافت گرنت پژوهشی مشترک ایران - چین گردید اند که این گرنت در جهت اجرای پروژه پژوهشی مشترک در زمینه کاتالیست های زیست محیطی به تیم پژوهشی ایران و چین اعطا شده است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه دکتر شاکری در این راستا اظهار داشت: سالیانه حدود 300 میلیون تن مواد پلاستیکی تولید و برای کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف و در زندگی روزمره بشر مورد استفاده قرار می گیرند که در حال حاضر،  کسری از این مواد پلاستیکی مصرفی با روشهای مختلف بازیافت می شوند.

دکتر شاکری گفت: اما بیشتر مواد پلاستیکی مصرفی بعد از حدود 6 ماه در طبیعت رها می شوند و متاسفانه، مواد پلاستیکی رها شده در طبیعت از طرق مختلف، از جمله آب های سطحی واقیانوس ها وارد چرخه غذایی بشر شده و بنابراین خطرات جدی برای سلامت زندگی انسانها ایجاد می کنند. دکتر شاکری گفت: شاید قابل اطمینان ترین روش برای بازیافت پلاستیک ها، تبدیل کاتالیستی این پسماندها به مواد شیمیایی (مونومرها: واحد های اولیه تشکیل دهنده پلیمرها) باشند. وی افزود: به دلیل اینکه، معضل پلاستیک ها یک معضل شیمیایی است و در این راستا، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با همکاری پژوهشگاه فلز چین، طرحی پژوهشی مشترک به منظور تبدیل کاتالیستی پسماند های پلاستیکی به مواد شیمیایی و سوخت به بنیاد علم ایران و بنیاد ملی علوم طبیعی چین ارایه کرده اند که  امید است که با تلاش متخصصین و امکانات تکیملی، این دو پژوهشگاه، پروژه منجر به ارایه راه حل مناسب و نهایی برای تبدیل کاتالیستی پسماندهای پلاستیکی به مواد شیمیایی و سوخت شوند.

 

چهارشنبه ٢٤ آذر ١٤٠٠ / شماره : ٢٠٦ /  تعداد نمایش :673