معرفی پژوهشکده
صنعت نفت، صنعتی چند بخشي است، به طور قطع سرمايه گذاري در این زمینه بدون انجام فعاليتهاي پژوهشی و تحقيقاتي غيرممكن خواهد بود. از طرفي كشور ما نيز چنانچه خواهان توسعه صحيح صنعت نفت و كسب حداكثر ارزش افزوده با تبديل مزيت نسبي در منابع انرژي به مزيت رقابتي (توانمندي تكنولوژيكي) است، تنها با تدوين برنامه هاي صحيح تحقيق و توسعه و پژوهش در زمينه نفت، گاز و پتروشيمي به اين مهم دست خواهد يافت و ميتواند تهديدات حاصل از كاهش منابع اوليه انرژي در سالهاي آتي را به فرصتهايي براي توسعه مبدل سازد. عامل اصلي موفقيت در اين حوزه، توسعه مراکز تحقیقاتی با حضور نیروهاي متخصص و ماهر مي باشد. باید توجه داشت که هزينه هاي صورت گرفته در پژوهش نوعي سرمايه گذاري است چرا كه در آينده چندين برابر دستاورد خواهد داشت.
با عنایت به موارد فوق پژوهشکده مهندسی شیمی و نفت در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران تأسیس گردید.
سرپرست پژوهشکده : دکتر حميد رضا مرتهب
پیام رئیس پژوهشکده
کشور ما با داشتن منابع عظیم نفت و گاز، نیازمند بهره برداری صحیح از این منابع می باشد. افزایش مصرف داخلی و نیز لزوم تثبیت ظرفیت تولید و صادرات محصولات نفتی از یک سو، به همراه افزایش فشارهای خارجی در تعاملات جهانی از سوی دیگر، تقویت توان علمی و فن آوری کشور در زمینه تولیدات نفت، گاز و نیز صنایع پایین دستی آن از جمله پالایش و پتروشیمی را می طلبد.
برای پاسخ دهی به این نیازها و هم پا با سیر تحولات علمی و تحقیقاتی در کشور، پژوهشکده مهندسی نفت در مجموعه پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران تلاش خود را برای رفع نیازهای کشور به شرح فوق معطوف ساخته است. اعضای هیئت علمی و کارشناسان این پژوهشکده با بهره گیری از توان و تخصص علمی و تجربیات به دست آمده در چندین سال گذشته، در صدد رفع مشکلات و معضلات فنی در عرصه های مختلف به ویژه صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع وابسته به آن می باشند.
اعضای هیئت علمی این پژوهشکده با گرایش های مختلف تخصصی در مهندسی شیمی، عمدتاً در زمینه های مهندسی فرآیند، جداسازی و پالایش، بیوتکنولوژی، و نانوتکنولوژی مشغول به پژوهش می باشند. علاوه بر پروژه هایی که از سوی صنایع مختلف به این پژوهشکده ارجاع می شود، محققین این مجموعه تحقیقات علمی خود را منطبق با نیاز صنعتی کشور در قالب پروژه های داخلی تعریف نموده و به کمک کارشناسان خود و با یاری گیری از توان تحقیقاتی دانشجویان مهندسی شیمی در دو مقطع دکترا و کارشناسی ارشد به انجام می رسانند.
در این راستا پژوهشکده مهندسی شیمی و نفت آمادگی کامل خود برای همکاری های علمی، تحقیقاتی، و فنآوری با مجموعه های دانشگاهی و صنعتی را اعلام می دارد و دست همکاری با آنان را به منظور انجام پروژه های کاربردی یا مشترک صمیمانه می فشارد.
اهداف و مأموریت ها
- توسعه روشهای تصفیه و انتقال نفت و تبدیل آن به سایر محصولات باارزش
- اکتشاف و ارزیابی منابع هیدروکربوری و روشهای ازدیاد برداشت
- طراحی و توسعه فرآیندهای نوین صنعت نفت
- بهبود و ارتقاء کیفیت فرآورده های نفتی
- شناسایی ، ارزیابی و ساخت کاتالیست
- سنتز و فرمولاسیون مواد شیمیایی مورد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و سایر صنایع
- طراحی و بکارگیری تکنولوژیهای نوین در رفع آلودگی آب، هوا و حفاظت از تأسیسات صنعتی
- تولید و جداسازی مواد بیولوژیکی
وجود محققین برجسته در زمینه های مختلف از شیمی و مهندسی شیمی که مانند دو بازوی توانمند در امر پژوهش صنعت نفت محسوب می گردند، باعث تسریع انجام پروژههای تحقیقاتی در این پژوهشکده گردیده است.
شرح وظایف
- طراحي و تعيين پروژههاي تحقيقاتي، بررسي پروژهها جهت تعيين اولويتها و تكميل آن در شوراي پژوهشي پژوهشكده و ارائه به شوراي پژوهشي پژوهشگاه.
- برنامهريزي و انجام پژوهش در زمينه مواد غير آلي و غير فلزي و سراميكها شامل مواد اوليه، كامپوزيتها، سراميكهاي مهندسي، مواد ديرگداز شيشه، رنگدانه و لعاب و ارائه آموزشهاي لازم در اين موارد.
- هماهنگي و كنترل انجام پژوهشهايي كه توسط گروههاي پژوهشي انجام ميگيرد.
- ايجاد ارتباط بين گروههاي پژوهشي و همچنين ستاد مركزي و رياست پژوهشگاه.
- جمعبندي و ارائه نيازهاي گروههاي پژوهشي به مسوولين پژوهشگاه.
- ارائه نتايج حاصل از پژوهشها و فعاليتهاي تحقيقاتي به عمل آمده.
- همكاري با واحدهاي ستادي پژوهشگاه در برآورد نيازها و بودجه و ديگر موارد مربوط به پژوهشكده.
- اجراي كليه مصوبات شوراي پژوهشي پژوهشگاه كه توسط رياست پژوهشگاه ابلاغ ميگردد...
اعضای هیأت علمی پژوهشکده
- سرپرست پژوهشکده (دکتر حميدرضا مرتهب)
- اعضای هیئت علمی
اعضای هیت علمی پژوهشکده مهندسی نفت
|