چاپ     ارسال به دوست

آیین معارفه سرپرست پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران برگزار شد.

 

با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون پژوهشی این وزارت، آیین معارفه دکتر احمد شعبانی سرپرست پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و تقدیر از خدمات دکتر محمد رضا امید خواه رئیس پیشین این پژوهشگاه برگزار شد.

 به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر احمد شعبانی رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در این مراسم، ضرورت توجه به تولید مواد اولیه و مؤثره سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی، استخراج و تولید مواد مؤثره و اسانس‌ها از گیاهان دارویی، برنامه‌ریزی برای رفع چالش‌های حوزه تولید مواد و تولید دانش فنی در حوزه‌های مختلف صنایع را از برنامه های جدید این پژوهشگاه نام برد.

وی با اعلام اینکه صنایع شیمیایی یک بازار حدود شش تریلیون دلاری در دنیای امروز دارند گفت: متاسفانه علیرغم ظرفیت های طبیعی و انسانی، داشتن محققان و دانش بالا، که در کشور وجود دارد بیش از ۱۵۰۰ قلم ماده شیمایی به کشور وارد می شود.

سرپرست پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با توجه به نیاز بالای بخش کشاورزی به انواع سموم گفت: متاسفانه در این بخش نیز ۹۸ درصد سموم یا به صورت تکنیکال یا فرمولاسیون وارد می شود.

وی با اعلام اینکه حوزه کاتالیست در جهان به تنهایی یک بازار ۵۰ میلیارد دلاری دارد گفت: در این بخش نیز سهم واردات بسیار بیشتر از تولید داخلی است.

دکتر شعبانی با اشاره به بازار بزرگ صنعت دارو در دنیا و منابع طبیعی فراوان ایران از نظر گونه های دارویی گفت: بیش از ۸ هزار نوع گونه داروی گیاهی در ایران داریم و از نظر تنوع گونه‌ای می‌توان گفت دو برابر قاره اروپا ظرفیت داریم.

 

وی با اشاره به رتبه دوم ایران در ذخایر گازی و رتبه سوم ذخایر نفتی در دنیا گفت: با این ظرفیت ها ایران باید در صنعت شیمایی دنیا حرف های جدی داشته باشد و جزو کشورهای تولید کننده مواد شیمیایی باشد.

 

سرپرست پژوهشگاه شیمی و مهندسی با تاکید بر ماموریت گرا بودن پژوهشگاه‌ها گفت: مشارکت جدی در طرح های کلان ملی، همکاری با دانشگاهها و بخش خصوصی و پذیرش دانشجوی پسادکترا می تواند به نقش آفرینی بهتر این موسسات کمک کند.

رئیس پیشین پژوهشگاه

دکتر محمدرضا امیدخواه رئیس سابق پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی امروز در آئین تکریم و معارفه رؤسای جدید و پیشین این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه شیمی طی ۳ سال اخیر مقام اول در تولید ثروت نسبت به بودجه اش را به خود اختصاص داده است.

 

وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد بودجه مصوب پژوهشگاه از محل درآمد اختصاصی است گفت: از این حیث پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی در بین پژوهشگاه‌ها کم نظیر است.

 

امیدخواه با تاکید بر ضرورت تبدیل پژوهش ها به فناوری و محصول تجاری گفت: ما معاونت فناوری پژوهشگاه را در سال ۱۳۹۴ راه اندازی کردیم و برای تکمیل فعالیت پژوهشگاه‌ها، بودن این معاونت یک ضرورت است.

 

به گفته رئیس سابق پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، پژوهشگاه‌ها وظیفه تکمیل چرخه فناوری را برعهده دارند به طوری که دانشگاه‌ها به دلیل تفاوت ماموریت و ساختار نمی‌توانند در این زمینه ورود کنند.

 

وی خطاب به وزیر علوم و معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: لازم است بیشتر به پژوهشگاه‌ها توجه شود اکنون می‌بینیم که پژوهشگاه‌ها حتی یک پروژه کلان ملی را برای اجرا در اختیار ندارند، در حالیکه آنها باید قطب علمی باشند ولی در گذشته طرح های ملی به دانشگاه‌ها واگذار شد در حالی که ساختار اجرای پروژه‌های ملی را ندارند. 

 

چهارشنبه ١٧ فروردين ١٤٠١ / شماره : ٢٤٢ /  تعداد نمایش :474