چاپ     ارسال به دوست

"تتوی نامرئی برای تشخیص مرئی": چاپ جدیدترین دستاورد پژوهشگران پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در ACS Nano

 

نتایج طرح تحقیقاتی پژوهشگران پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در زمینه "ساخت یک حسگر پوشیدنی هوشمند مبتنی بر نانوتتوهای نامرئی جهت تشخیص و پایش درمانی هوشمند زردی نوزادان" در مجله معتبر ACS Nano به چاپ رسید.

در این طرح تحقیقاتی، یک حسگر پوشیدنی هوشمند مبتنی بر پچ­های پوستی تتویی میکرونیدلی که قادر به پایش ارزان، آسان، دقیق و غیرتهاجمی بیلی­روبین در مایع بینابینی )دارای ترکیب مشابه سرم خون( است طراحی و ساخته شده­ است. در این طرح، غلظت بیلی­روبین موجود در مایع بینابینی که با تتوی فلورسانسی میکرونیدلی تشکیل شده در لایه درم پوست در برهمکنش مداوم است توسط یک سیستم خوانش اپتوالکترونیکی پوشیدنی و نرم افزاری هوشمند کمی­سازی و در ادامه جهت پایش بیماری، اشتراک­گذاری می­شود. حسگر پوشیدنی هوشمند توسعه داده شده می­تواند به دلیل ارزانی، سهولت کاربرد، عدم سمیت و کارایی تشخیصی بالا به­طور گسترده توسط بیماران، والدین (در مورد زردی نوزادان)، پزشکان و پرسنل بیمارستانی برای انداز­ه­گیری غیرتهاجمی بیلی­روبین و متعاقباً تشخیص اولیه بیماری زردی و هپاتیت و پایش درمانی آنها در کاربردهای نزد بیمار (POC) در منازل یا مراکز درمانی استفاده شود.

این طرح تحقیقاتی توسط خانم دکتر راضیه سادات طباطبایی پژوهشگر پسادکترای شیمی تجزیه، خانم دکتر تینا نقدی، مهندس محمد پیرویان، دکتر محمد علی کیانی دانشیار شیمی تجزیه و تحت راهنمایی و سرپرستی دکتر حامد گل­محمدی قانع استادیار شیمی تجزیه و مدیر گروه تحقیقاتی "آزمایشگاه بیوپلتفرم­های نانوحسگر" در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران به انجام رسیده است.

در همین راستا، پیشتر نیز در سال 2024 این گروه تحقیقاتی در زمینه "تشخیص غیرتهاجمی هوشمند زردی از طریق بزاق نوزادان" موفق به چاپ مقاله در مجله ACS Sensors و چاپ یک مقاله مروری تحت عنوان “Neonatal point-of-care testing” در مجله TrAC Trends in Analytical Chemistry شدند.

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acsnano.4c06191

چهارشنبه ١٨ مهر ١٤٠٣ / شماره : ٦١٢ /  تعداد نمایش :298