چاپ     ارسال به دوست

دکتر پیمان صالحی: نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت برای تولید محصولات با پیچیدگی اقتصادی بالاتر هستیم

 

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: ما نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت برای تولید محصولات با پیچیدگی اقتصادی بالاتر هستیم و روی محصولات خام برنامه‌ریزی کنیم تا به سمت پیچیدگی اقتصادی بالاتر برویم.

دکتر پیمان صالحی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار با ارائه‌ گزارشی از نمایشگاه گفت: امسال ما به ماه پژوهش و فناوری رسیدیم چرا که از دهم تا ۲۲ آذرماه هفته پژوهش استانی به ریاست استانداران برگزار شد و از امروز نیز هفته ملی پژوهش و فناوری آغاز شد و تا ۲۹ آذر ادامه دارد.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های علم و فناوری کشور است، افزود: این نمایشگاه در ۸ هزار متر مربع طراحی شده است و در کنار دو نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار و نمایشگاه ایران ساخت، نمایشگاه تستا نیز برپا شده است. در نمایشگاه تستا بخش‌های دولتی و خصوصی نیازهای خود را ارایه می دهند.

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه تمامی بازیگران حوزه علم و فناوری در این نمایشگاه حضور دارند، گفت: این نمایشگاه نمونه کامل وفاق علمی در علم و فناوری است تا بتوانیم یک همکاری دنباله‌دار در این حوزه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: دستاوردهای این نمایشگاه پاسخی به مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه علم و اقتصاد است. بسیاری از این مطالبات در شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری پاسخگویی شده است.

صالحی به شاخصی به نام پیچیدگی اقتصادی یا ESI اشاره کرد و گفت: برای این شاخص عددی  بین ۳ تا منفی ۳ در نظر گرفته شده است و نشان دهنده این است که کشورها چقدر در حوزه های‌تک فعال هستند. هر چقدر کشورها در حوزه‌های های‌تک فعالیت باشند شاخص آنها به سمت عدد ۳ میل می کند و هر چقدر خام فروشی داشته باشند عدد پایین‌تری می‌گیرند.

وی با ارایه آماری از روند صادرات ما بر اساس گمرکات جهانی، افزود: در سال‌های گذشته تولیدات کشور ما به سمت esi بالاتریا شاخص پیچیدگی اقتصادی بالاتر رفته است. یکی از بخش‌هایی که باعث این افزایش در سال‌های اخیر شده، محصولات پتروشیمیایی است. مطالعه ای انجام داده‌ایم که با سرمایه‌گذاری بر کدام محصولات پیچیدگی اقتصادی ما بالاتر می‌رود.

به گفته دکتر صالحی؛ برای همه کشورها پیچیدگی اقتصادی را برای بازار، پژوهش و فناوری و بازار می توان بررسی کرد. در کشور ما دانشگاه‌ها، پژوهشگاه ها و دانش‌بنیان ها به شدت از بازار بالاتر هستند. بنابراین باید بازار را به سمت پیچیدگی اقتصادی بالاتر برویم. ما نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت برای تولید محصولات با پیچیدگی اقتصادی بالاتر هستیم و باید روی محصولات خام برنامه‌ریزی کنیم تا به سمت پیچیدگی اقتصادی بالاتر برویم.

 

شنبه ٢٤ آذر ١٤٠٣ / شماره : ٦٨٥ /  تعداد نمایش :22