چاپ     ارسال به دوست

معاون پژوهشی وزارت علوم: باید رتبه ۱۴ تولیدات علمی جهانی را به دست بیاوریم

معاون پژوهشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه برنامه هفتم توسعه یکی از مهم‌ترین برنامه های وزارت علوم است، گفت: باید از نظر تولیدات علمی رتبه چهاردهم را داشته باشیم که رتبه‌های کشور در اسکوپوس عدد ۱۶ و ۱۷ را نشان می دهد.

دکتر پیمان صالحی در شصتمین سال تأسیس دانشگاه الزهرا تاکید کرد: علوم پایه، فنی و کشاورزی در همه دنیا یک شکل فهمیده می شوند. اما علوم انسانی شناسنامه یک ملت است و به تاریخ، فرهنگ و عقیده ملت بر می گردد و باید ببینیم چقدر در این زمینه اثرگذار بوده ایم.

وی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه یکی از مهمترین برنامه های وزارت علوم است، اظهار کرد: باید از نظر تولیدات علمی رتبه چهاردهم را داشته باشیم که رتبه های کشور در اسکوپوس عدد ۱۶ و ۱۷ را نشان می دهد.

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: در حدود ۲۵ سال گذشته از رتبه ۵۴ به ۱۶ رسیده ایم. وزارت علوم بیشترین بار تولیدات علمی را در بین وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی داشته است.

دکتر صالحی به موضوع نمایه سازی اشاره کرد و گفت: در طول ۲۵ سال گذشته وزارت علوم ۱۰۱ مجله وزارت علوم در اسموپوس نمایه شده است که در طول سه سال ۸۳ مجله به آن اضافه کرده ایم.

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: سال گذشته ۷۸ هزار سند علمی ایران در اسکوپوس ثبت شده است، از تعداد ۸ هزار و ۴۳۶ مقاله مربوط به ایران، تعداد ۲ هزار و ۶۱۳ یعنی ۳۱ درصد مقالات فارسی زبان است.

به گفته دکتر صالحی، مجلات داخلی در سه سال گذشته ۸ هزار رتبه به جایگاه جهانی ایران کمک کرده است

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه مقام معظم رهبری برای زبان فارسی فصل الخطاب بوده اند، تاکید کرد: ایران در نشریات اوپن اکسس از نظر تعداد رتبه شش را دارد و در زبان فارسی رتبه نهم را کسب کرده است.

دکتر صالحی اضافه کرد: اگر مقالات را نمایه نمی کردیم، رتبه کشور به ۱۹ می رسید. اگر می خواهیم در دنیا دیده شویم، باید برای مقاله های کشور از ظرفیت علوم انسانی استفاده کنیم.

به گفته وی، ۹۴۷ هزار مجله تأیید شده وزارت علوم مربوط به علوم انسانی و علوم اجتماعی است که باید از مرزها برای حفظ جایگاه و صادرات فرهنگی در سطح جهان توجه کنیم.

 

سه شنبه ١١ دی ١٤٠٣ / شماره : ٦٩٩ /  تعداد نمایش :38