معرفی پژوهشکده
این پژوهشکده با هدف اعتلای علمی و صنعتی کشور و نیل به جایگاه رفیع پیش بینی شده در سند چشم انداز و نقشه علمی کشور در پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران تاسیس شده است. کسب دانش فنی و توسعه آن، که گامی مهم در جهت عدم وابستگی به خارج و رسیدن به خودکفایی علمی و صنعتی می باشد، از مهم ترین فعالیتهای این پژوهشکده می باشد. برای دستیابی به این امر مهم، برنامه های این پژوهشکده با اتکا به کادر مجرب، توانمندی های موجود و امکان بهره گیری از تخصص های مختلف.
ریاست پژوهشکده : دکتر ميترا قاسم زاده
پیام رئیس پژوهشکدهپژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی با هدف اعتلای علمی و صنعتی کشور و نیل به جایگاه رفیع پیش بینی شده در سندچشم انداز و نقشه علمي كشور به عنوان یکی از پژوهشکده های چهار گانه پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران تاسیس شده است. کسب دانش فنی و توسعه آن، که گامی مهم در جهت عدم وابستگی به خارج و رسیدن به خودکفایی علمی و صنعتی میباشد، از مهمترین فعالیتهای این پژوهشکده است. این پژوهشکدهدر غالب چهار گروه پژوهشی: گروه مهندسی فرآیند، گروه ترکیبات آلی فلزی و کاتالیزگرها، گروه علوم و مهندسی مواد پیشرفته و پرارزش و گروه علوم و فناوری سیلیکون فعالیت می نماید. اهم فعالیت های پژوهشی این پژوهشکده با اتکا به کادر مجرب، توانمندیهای موجود و امکان بهرهگیری از تخصصهای مختلف در :
-ارائه راهکارهای مناسب جهت بهبود بخشی و توسعه فرآیندهای موجود در راستای ارتقاء کیفیت محصولات و کاهش مصرف انرژی و نیل به خودکفایی. - طراحی، ارائه و اجرای فرآیندهای جدید جهت جایگزینی با فرآیندهای کم بازده و قدیمی. - ایجاد محیطی مناسب برای تعامل مفید و سازنده با متولیان صنایع، با هدف شناسایی و مرتفع نمودن مشکلات موجود در صنایع مرتبط. - بومیسازی فناوریهای رایج جهان در جهت همگامسازی کشور با جهان امروز. - ایجاد محیط مناسب جهت پرورش نیروی متخصص و کارآمد مورد نیاز صنعت. - مطالعات امكانسنجي فنی با انجام مطالعات شبیهسازی و مدلسازی فرآیند برای حذف و جلوگیری از هزینههای اضافی. - ارائه فرآیندهایی برای تبدیل مواد شیمیایی مادر به مواد شیمیایی پرارزش می باشد. - همچنین تعامل و برقراری ارتباط علمی مستمر با دیگر مراکز علمی داخلی و خارجی، ایجاد ارتباط فعال و پویا با صنایع داخل و خارج از کشور، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری، تعریف و اجرای پروژههای دانشجویی کاربردی و صنعت محور و برگزاری کارگاههای آموزشی و سمینارهای تخصصی از دیگر اهداف پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی به شمار می آید. از این رو پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی همواره از برقراری ارتباط مستقیم با مسئولان صنایع مرتبط و تعامل با دیگر گروههای علمی صمیمانه استقبال کرده و آماده هرگونه همکاری علمی در راستای تحقق بخشی به اهداف سند چشمانداز و نقشه علمی کشور میباشد.
اهداف و مأموریت ها
- ارائه راهکارهای مناسب جهت بهبود بخشی و توسعه فرآیندهای موجود در راستای ارتقاء کیفیت محصولات و کاهش مصرف انرژی و نیل به خودکفایی.
- طراحی، ارائه و اجرای فرآیندهای جدید جهت جایگزینی با فرآیندهای کم بازده و قدیمی.
- ایجاد محیطی مناسب برای تعامل مفید و سازنده با متولیان صنایع، با هدف شناسایی و مرتفع نمودن مشکلات موجود در صنایع مرتبط.
- بومیسازی فناوریهای رایج جهان در جهت همگامسازی کشور با جهان امروز.
- انجام پژوهشهای بنیادی با هدف ایجاد فرآیندهای شیمیایی جدید جهت ارتقاء کمی و کیفی و صرفهجویی در انرژی (انجام پژوهشها از مقیاس آزمایشگاهی تا نیمه صنعتی و در صورت داشتن متولی تا مقیاس صنعتی).
- ایجاد محیط مناسب جهت پرورش نیروی متخصص و کارآمد مورد نیاز صنعت.
- مطالعات امكانسنجي فنی با انجام مطالعات شبیهسازی و مدلسازی فرآیند برای حذف و جلوگیری از هزینههای اضافی.
- ارائه فرآیندهایی برای تبدیل مواد شیمیایی مادر به مواد شیمیایی پرارزش
ارائه فرآیندهایی جهت تولید مواد پیشرفته در راستای جایگزینی با مواد متداول مورد استفاده در صنایع و کاهش دادن قیمت تمام شدهی محصول.
همچنین تعامل و برقراری ارتباط علمی مستمر با دیگر مراکز علمی داخلی و خارجی، ایجاد ارتباط فعال و پویا با صنایع داخل و خارج از کشور، برگزاری دورههای آموزشی تخصصی در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری، تعریف و اجرای پروژههای دانشجویی کاربردی و صنعت محور و برگزاری کارگاههای آموزشی و سمینارهای تخصصی از دیگر اهداف پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی به شمار می آید.
از این رو پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی همواره از برقراری ارتباط مستقیم با مسئولان صنایع مرتبط و تعامل با دیگر گروههای علمی صمیمانه استقبال کرده و آماده هرگونه همکاری علمی در راستای تحقق بخشی به اهداف سند چشمانداز و نقشه علمی کشور میباشد.
محورهای کلی فعالیتهای این پژوهشکده به شرح ذیل می باشد :
- پژوهش در زمینه سنتز ترکیبات آلی فلزی و کاتالیزگرهای مورد نیاز صنایع
- پژوهش در زمینه سنتز و مطالعه ترکیبات سیلیکونی
- پژوهش در زمینه سنتز مواد پیشرفته، دستیابی به دانش فنی و توسعه فناوری
- پژوهش در زمینه سنتز ترکیبات پرارزش و دستیابی به دانش فنی تولید و توسعه فناوری
- پژوهش در زمینه سنتز بسترهای ناهمگن سیلیکاتی
- پژوهش در زمینه کاتالیزورهای سیلیکونی جدید و کاربرد آنها در واکنشها
- تهیه سوختهای سیلیکونی
- امکانسنجی استفاده از ضایعات کشاورزی برای تهیه سیلیکون
- بررسی دو منظوره سازی صنایع شیمیایی جهت استفاده از ظرفیتهای مازاد موجود بررسی امکان اصلاح خطوط تولید به منظور افزایش بهره، ظرفیت تولید و کاهش انرژی
شرح وظایف- طراحي و تعيين پروژههاي تحقيقاتي، بررسي پروژهها جهت تعيين اولويتها و تكميل آن در شوراي پژوهشي پژوهشكده و ارائه به شوراي پژوهشي پژوهشگاه.
- برنامهريزي و انجام پژوهش در زمينه مواد غير آلي و غير فلزي و سراميكها شامل مواد اوليه، كامپوزيتها، سراميكهاي مهندسي، مواد ديرگداز شيشه، رنگدانه و لعاب و ارائه آموزشهاي لازم در اين موارد. - هماهنگي و كنترل انجام پژوهشهايي كه توسط گروههاي پژوهشي انجام ميگيرد. - ايجاد ارتباط بين گروههاي پژوهشي و همچنين ستاد مركزي و رياست پژوهشگاه. - جمعبندي و ارائه نيازهاي گروههاي پژوهشي به مسوولين پژوهشگاه. - ارائه نتايج حاصل از پژوهشها و فعاليتهاي تحقيقاتي به عمل آمده. - همكاري با واحدهاي ستادي پژوهشگاه در برآورد نيازها و بودجه و ديگر موارد مربوط به پژوهشكده. - اجراي كليه مصوبات شوراي پژوهشي پژوهشگاه كه توسط رياست پژوهشگاه ابلاغ ميگردد...
اعضای هیأت علمی پژوهشکده- رئیس پژوهشکده:دكتر ميترا قاسم زاده - اعضای هیأت علمی اعضای هیأت علمی پژوهشکده توسعه فرآِیندهای شیمیائی
آزمایشگاه های تخصصیآزمایشگاههای تخصصی پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیایی عبارتند از:
- آزمایشگاه شیمی معدنی و بلورشناسی - آزمایشگاه نانوساختارها و کاتالیزگرهای معدنی - آزمایشگاه سنتز مواد شیمیایی کاربردی - آزمایشگاه توسعه فرآیندهای شیمیایی سبز - آزمایشگاه فرآیندهای شیمیایی -آزمایشگاه فرآیند های صنایع شیمیایی معدنی
- کاتالیست ها و نانو شیمی معدنی
گروه های پژوهشیگروه های پژوهشی پژوهشکده توسعه فرآیندهای شیمیائی
- گروه فرآیند و علوم مواد پیشرفته - گروه کاتالیزگرها و ترکیبات آلی-فلزی - گروه فرآیندهای دارویی و مواد طبیعی گروه های آموزشیگروه های آموزشی شیمی معدنی و شیمی فیزیک
پروژه های پژوهشیپروژه های پژوهشی پژوهشکده توسعه فرآيندهاي شيميايي
افتخاراتنقش افتخار آفرين اعضاي هيات علمي اين پژوهشكده در توليد علم، گسترش فرهنگ پژوهش و توسعه روابط داخلي و خارجي با ديگر مجامع علمي و پژوهشي داخلي و بينالمللي بهشرح زير است:
1- چاپ 376 عنوان مقاله ISI 2- چاپ 2 عنوان مقاله علمي - پژوهشي 3- چاپ 1 عنوان مقاله علمي - ترويجي 4- 33 عنوان مقاله ارائه شده در كنگره هاي بين المللي 5-352 عنوان مقاله ارائه شده در كنگره هاي داخلي 6- 6 عنوان ثبت اختراع و مالكيت صنعتي 7- اجراي 74 طرح پژوهشي 8- اجراي 14 طرح قراردادي 9- اجراي 38 پايان نامه دانشجويي كارشناسي ارشد 10- اجراي 8 رساله دکتری در حال انجام 11- اجراي 13 پروژه دانشجويي مشترك با ديگر دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي 12- 2 ترجمه كتاب و 1 جلد ویراستاری کتاب
مقالات برتر و پوستر برگزیده» اخذ جايزه بهترين پوستر علمي ارائه شده در سمپوزيم سيستمهاي هيدروژن – فلز در كشور سوئيس توسط دکتر علیرضا ذوالفقاری حصاری (آگوست)
ثبت اختراع» کیومرث آقاپور: ثبت اختراع "تكنيك جديد توليد اريترومايسين اكسيم و اريترومايسين ايمينو اتر در اشل پايلوت و صنعتي از طريق اصلاح در مراحل توليد اتخاذ روش ابتكاري براي جلوگيري از رفع مشكلات خوردگي و تنفسي بكارگيري حلال جديد، ايجاد امكان نگهداري طولاني مدت" در سال1385.
کسب مقام علمی1- دکتر سعید امینی کمیجانی:
- کسب رتبه اول در ششمین دوره المپیاد دانشجویی شیمی در سال1380. 2- دکتر علیرضا ذوالفقاری حصاری: - دریافت جايزه W.Lashmiller، کهاين جايزه هر دو سال يكبار به يك محقق جوان در زمينه الكتروشيمي در كانادا اهدا ميگردد. (نوامبر 1999). - دریافت بورس تحصيلي دانشجويان ممتاز از دانشگاه شربروك (پاييز 1997). - دریافت بورس تحصيلي تابستاني انجمن الكتروشيمي از سازمان انرژي آمريكا (تابستان 1997). - دریافت جايزه AESF انجمن آبكاري آمريكا (تابستان 1995). - پژوهشگر برگزیده پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران در سال 1389. 3- دکتر میترا قاسم زاده: - پژوهشگر برگزیده پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران در سال 1381.
4 - دکتر مریم افشارپور پژوهشگر برتر پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران سال 98 برگزیده جشنواره ملی ایده های برتر سال 93 پژوهشگر برتر جوان پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران سال 92 کسب عنوان پژوهشگر برتر جشنواره پژوهش دانشگاه تهران سال 90
|