چاپ
ارسال به دوست
دومین کنفرانس گازهای فشرده در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار گردید
دومین کنفرانس گازهای فشرده، با هدف تبادل دانش و توسعه همکاریهای فناورانه در حوزه گاز، هفتم اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار گردید. به گزارش روابط عمومی این رویداد علمی با حضور مدیران ارشد، پژوهشگران و فعالان صنعت گاز کشور و به همت دبیرخانه انجمن گازهای فشرده تهران و انجمن مهندسی شیمی ایران و با حمایت بخش صنعت نفت با هدف معرفی آخرین دستاورد ها در سه محور ذیل در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار گردید و محققان این حوزه مطالب و مقالات خود را ارائه کردند: – هیدروژن؛ دنیای بدون کربن – کاهش گازهای گلخانهای و نوآوریهای زیستمحیطی – دستاوردهای نوین در صنعت گاز و راهکارهای پایدار برای آینده در بخش افتتاحیه کنفرانس، سخنرانها در خصوص نقش گازهای فشرده در توسعه فناوریهای پاک و حرکت به سوی اقتصاد هیدروژنی مطالب خود را ارائه کردند. این گزارش می افزاید: احمد مروست، جانشین معاون فناوری و روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت نیز به عنوان سخنران در این رویداد بر لزوم تعامل گستردهتر صنعت و دانشگاه در توسعه فناوریهای هیدروژن، جذب و ذخیرهسازی دیاکسید کربن و حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و بیان داشتند: پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به ظرفیتهای بالای علمی خود، آمادگی همکاری با محققان، دانشگاهیان و شرکتهای فناور در حوزههای هیدروژن، استحصال و ذخیرهسازی کربن را دارد. همچنین پژوهشگاه صنعت نفت بهعنوان زنجیره ارزش صنعت نفت در بالادست، پاییندست و انرژی و محیط زیست را پوشش میدهد و آماده همکاری با محققان، اساتید و شرکتهای صنعتی برای توسعه دانش فنی و ارائه آن به صنعت کشور است.» در این نشست دکتر احمد شعبانی رئیس محترم پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در سخنانی اظهار داشت: اجرای مالیات بر انتشار CO₂ (Carbon Tax) در سطحی متناسب با برآورد هزینه اجتماعی کربن (برای مثال ۳۵–۵۰ دلار به ازای هر تن CO₂) ضمن داخلیسازی هزینههای خارجی مربوط به تغییر اقلیم، منجر به ایجاد درآمد پایدار برای سرمایهگذاری در فناوریهای جذب و استفاده مجدد از دیاکسیدکربن (CCU) خواهد شد که این درآمد میتواند برای توسعه زیرساختهای تبدیل کاتالیتیکی CO₂ به متانول(هیدروژناسیون با هیدروژن سبز) و فرآیندهای الکترولیز یا فتوکاتالیز هزینه شود. بهعلاوه، تدوین بستههای تشویقی نظیر یارانه انرژی برق برای تأمین انرژی الکترولیز، تضمین خرید محصول نهایی و حمایت مالی از تحقیق و توسعه میتواند هزینه سرمایهای واحدهای CCU را کاهش دهد. بدین ترتیب، اعمال مالیات کربن در کنار سیاستهای مبتنی بر بازار و حمایت فناورانه، راهکاری همزمان برای کاهش بار کربنی زنجیره تأمین انرژی و ایجاد صنعت متانول کمکربن و اشتغالزا در ایران فراهم میآورد.
شایان ذکر است درحاشیه این رویداد، نمایشگاه تخصصی گازهای فشرده نیز دایر بود که در آن شرکتهای صنعتی و مراکز پژوهشی آخرین محصولات و فناوریهای نوین مرتبط با تولید، ذخیرهسازی و بازیابی گازهای فشرده را به نمایش گذاشتند.
این کنفرانس با برگزاری سه پنل تخصصی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت ادامه یافت که در آن، دستاوردهای پژوهشگاه در حوزههای تولید هیدروژن، فناوریهای جذب و ذخیرهسازی دیاکسید کربن و ارزیابی اثرات زیستمحیطی این فرآیندها تشریح شد.
سه شنبه ٩ ارديبهشت ١٤٠٤ / شماره : ٧٥٠ / تعداد نمایش :90